Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Effektiva "Madde" avgjorde för Umeå IK

När Marta var avstängd blev Madelaine "Madde" Edlund Umeå IKs matchvinnare mot Kristianstads DFF som besegrades med 2-0 (1-0). Hon gjorde båda målen.

Det var snudd på fotbollsfest på Vilans ip även om publikrekordet klarade sig. 2.764 i solgasset hade nog blivit ytterligare några fler om de hade fått se avstängda Marta "live" i matchen.
Nu fick de nöja sig med att se Hanna Ljungberg göra come-back de sista 10 minuterna, men det var inte detsamma.

Något ligger det i påståendet att "Marta är skillnaden mellan Umeå IK och övriga topplagen i Damallsvenskan".
Nu var det en habil insats utan "glitter" som gav segern.
- Något av en dag på jobbet, som UIK-tränare Andrée Jeglertz summerade efteråt dock utan att ringakta Kristianstads DFFs insats.
- Laget har en spelidé och föreningen jobbar långsiktigt. Det har vi respekt för.

Kristianstads spjutspets Susanne Moberg höll Umeås backlinje sysselsatt men hon är inte lika effektiv som "Madde".
- Jag har ju hört om att jag sumpat för många målchanser i andra matcher, det här var vändningen, sade "Madde" med ett leende efteråt.
- Vi skapade många målchanser men spelade för långsamt. vi bör göra mer än två mål i den här matchen, tyckte Andrée Jeglertz.
Mami Yamagucchi spelade fram "Madde" till första målet efter 25 minuter, och Ramona Bachmann till det andra efter en timme.
Lisa Dahlkvist prickade ribban efter en hörna.

Kristianstads båda nya spelare Ifeoma Dieke och Kia McNeil matchade väl de bästa Umeå-spelarna. I mitten av andra halvlek skiftades de om att spela på topp. Kia hade två avslut i tät följd en kvart före slut.

- Vi hade behövt hålla tätt litet längre än vad som nu skedde i första halvlek. I andra tycker jag vi står upp bra mot Umeå. Sådana här matcher är utvecklande. Vi behöver fler för att få rutinen och bli litet kyligare i att värdera chanserna som dyker upp, säger Kristianstads DFFs tränare Ulf Palmquist.

Publicerad 2008-06-14 kl 23:20
Annons
Annons
Annons