Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Efter kritiken - nu ska Sundhage besöka alla klubbar

Foto: SCANPIX

Vad är bäst för svensk damfotboll? Det ska Pia Sundhage ta reda på när hon åker runt till samtliga allsvenska klubbar.

- Om media har rätt är det ett behov och då får jag göra något åt det, säger förbundskaptenen.

 

Sent på tisdagskvällen tog Sveriges U21-herrar ett historiskt EM-guld. Dagen efter sitter Pia Sundhage på Bosön och tittar på när landets bästa U19-tjejer genrepar mot Norge inför EM om två veckor.

Samtidigt flyger guldlaget med bland andra John Guidetti förbi.

- Jobbet som Håkan (Ericson, förbundskapten) har gjort med sin stab och alla spelare är helt fantastisk. Själv var jag lite ledsen efter VM och tyckte det var halvtråkigt, men i går fick jag dela glädje med blågula fotbollsspelare. Det var jätteroligt, kommenterar landslagets förbundskapten.

Dåligt samarbete
Nästan två veckor har gått sedan svenskorna lämnade VM i Kanada redan i åttondelsfinalen.

Bristen på samarbete mellan Sundhage och de allsvenska klubbarna har därefter varit ett hett samtalsämne.

Åtgärden blir att hon under drygt två veckor i juli ska ta sig runt i Sverige, se tolv matcher och prata med alla klubbtränarna.

- Jag har ju fått kritik över att samarbetet inte har varit bra och vet att ett samarbete är en förutsättning för att ett litet land med få fotbollsspelare ska kunna göra bra resultat i de stora mästerskapen. Så då tog jag initiativet att dra iväg och hitta mötesplatser. För ska man förändra någonting måste man mötas, tror jag. Och det är det jag försöker göra nu.

- Det är oväsentligt vad jag tycker om kritiken utan det väsentliga är vad jag gör. Och jag har då valt att lyssna. Det är i spelets anda och för den enskilda spelaren som jag gör detta. Får definiera vad samarbete är så vi kan göra något ihop.

Inleder med AIK
Först ska Sundhage kolla på AIK-Piteå den 8 juli och Örebro-Göteborg dagen efter.

- Jag pratade med AIK:s tränare (Nazanin Vaseghpanah) här så det är redan klart att vi sätter oss några timmar före matchen. Hon är ju ny så det blir en spännande början. Sen är det Rickard (Nilsson) i Örebro. Då har jag chans att prata, diskutera och se deras syn på vad svensk framtid är och titta utifrån spelarna. AIK har till exempel Emma Lundh. Vad kan fotbollsförbundet, jag och den nya tränaren göra för henne så att hon är förberedd när det blir de viktiga matcherna? Det är en sak som ska lyftas fram.

Till hösten inleder Sverige EM-kvalet och i mars är det kval till OS.

Mellan detta har landslaget två samlingar. Nio dagar i november och nio dagar i januari.

 

Publicerad 2015-07-01 kl 18:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons