Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Efter OS-fiaskot - Dennerby avgår

Foto: Scanpix

Efter OS-fiaskot.
Thomas Dennerby avgår som förbundskapten.
- Vi har satt högsta fart i arbetet med att hitta den som ska leda Sverige in i Dam-EM 2013, säger SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft.

Thomas Dennerby hoppar av posten som förbundskapten för damlandslaget. Sista matchen blir matchen mot Holland den 15 september.

- Beslutet att avgå är mitt eget. Vad jag ska göra nu vet jag inte för stunden, säger Dennerby till Svenska fotbollförbundets hemsida.

- Damfotbollen i hela världen har utvecklats oerhört starkt de senaste fem-sex åren. Jag är stolt över VM-bronset 2011 och att Sverige klarat ett generationsskifte från VM 2003 fram till nu. Sverige tillhör fortfarande de bästa nationerna i världen. Vi har faktiskt inte förlorat en match varken i kval till slutspel eller i slutspelens gruppspel sedan förlusten mot Kina med 2-1 i OS-premiären 2008. Det är ett styrkebesked.

Dennerbys ersättare är inte klar - men förbundet jobbar stenhårt.

- Vi har satt högsta fart i arbetet med att hitta och utse den som ska leda Sverige in i Dam-EM 2013, även med sikte på Dam-VM 2015, säger Mikael Santoft.

- Thomas har utvecklat arbetet med spelarna individuellt och i lag, liksom breddat kompetensen inom ledarstaben. Därmed konkurrerar idag fler spelare om plats till landslaget. Han har fullföljt sitt uppdrag på ett bra sätt. Tiden är förbi när vi kan kräva mästerskapsmedaljer hela tiden av damlandslaget, så som fotbollen ser ut idag.

Publicerad 2012-08-22 kl 15:55
Annons
Annons
Annons