Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Efter tjafs med klubbarna - Sundhage tvingas ställa in läger

Foto: Scanpix

Pia Sundhage ville hålla landslagsläger i Växjö för att inventera truppen.

Men klubbarna vägrade att släppa sina spelare - och nu ställs evenemanget in.

Sveriges förbundskaptener Pia Sundhage och Lilie Persson beslöt under måndagen att ställa in fotbollslandslagets läger i Växjö 12—16 januari. Lägret är planerat under Fifas internationella speldatum 11—16 januari, men utan landskamp.

"Det här lägret skulle ge fler spelare möjlighet att konkurrera med de allra bästa. Spelare som hittills inte haft möjlighet att platsa i en 18-spelartrupp som vi normalt tar ut till landskamp. Dessutom var lägret en viktig del i det fysiologiska upplägget inför VM 2015", säger Lilie Persson i ett pressmeddelande.

Tio av de damallsvenska föreningarna har valt att inte skicka sina spelare till lägret. De har ingen skyldighet att göra detta enligt Fifas regelverk då det inte spelas någon landskamp. Alla de utländska föreningarna är dock villiga att skicka sina spelare.

"Det känns inte rätt att kalla hem de spelare som spelar utomlands när i princip inga av våra inhemska spelare finns på plats", säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Nästa landslagssamling planeras till den 6—9 februari, där det planeras för en landskamp på bortaplan den 8 februari, som blir officiell inom några dagar.

Publicerad 2014-01-06 kl 16:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons