Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Eldprov 2 för serieledarna ikväll i Malmö

Ikväll möts serieledarna Linköpings FC och tabelltrean LdB FC Malmö på Malmö IP.Det blir årets s. k. eldprov nummer två för Linköping, om matchen mot Umeå räknas som det första.Linköpings FC:s coach Daniel Pettersson avslöjar sina funderingar kring Malmömatchen i kväll?
- LdB FC har ett jättestarkt lag med många jämna och bra spelare, som dessutom har varit med länge. Man har gott om duktiga ersättare att kasta in, det har vi sett när (Malin) Levenstad blev skadad. Nu har det tillkommit en bra spelare från Danmark också, säger Danne Pettersson och syftar på Bröndby-backen Christina Örntoft.

- Farligast framåt är förstås Manon Melis, som vi måste hålla extra koll på hela tiden. Möter man ett lag av LbB Malmös kaliber får man inte slappna av en sekund, tillägger Danne och hoppas ändå på seger, även om en poäng är fullt godkänt i en så tufft och svårt bortamöte.

Och så finns ju gamla LFC-forwarden Maria Aronsson på motståndarsidan som en slags ”gubben i lådan”!
- Ja, just det.

Hur är läget för mittbackduon Sara Larsson och Lotta Rohlin, är de båda fit for fight?
- Jag räknar med att de är med från start, bekräftar Danne, som inte är orolig över att backlinjen återgår till det gamla. Den lite improviserade uppställningen i de senaste matcherna med Kickis Skålberg och Anna-Kaisa Rantanen som mittbackar har annars fungerat alldeles utmärkt, tycker Daniel.

Inga andra oroande moment i truppen?
-Ersättaren Petronella Ekroth fick en fotskada i sitt gästspel i division 1 härförleden och har fortfarande känning av skadan. Hennes deltagande i F 19-landslaget under EM i Frankrike är dock knappast hotat, tror Daniel Pettersson.

Text: Ulf Ståhlberg

Publicerad 2008-07-02 kl 11:50
Annons
Annons
Annons