EM: 1-1 räckte för Sverige

Dam

Sverige ungår att möta Tyskland i kvartsfinal genom att spela 1-1 mot England. Norge blir nu motståndare.

Sverige fick åter ett mål bortdömt för ruff vid en hörna men istället för att ta ledningen på nästa chans var det mittbacken Fay White som nådde högst omgiven av svenska backar men nickade in 1-0 till England efter 28 minuter. Karen Carney slog det höga inlägget
Fram till dess spelade båda lagen avvaktande och efteråt förstärkte England ytterligare det intrycket.
De svenska initiativen framåt lät vänta på sig tills backen Anna Paulson kämpade sig fram på sin kant och fick in bollen till Lotta Schelin som blev fälld av Katie Charpman. Victoria Sandell Svensson tog straffen. Engelska målvakten Rachel Brown gick åt rätt håll men bollen var för välplacerad för att hon skull nå den.

Sverige hade i första halvlek några öppna lägen som uppstod plötsligt rakt framför Rachel Brown men men i tur och ordning Victoria Sandell Svensson, Lotta Schelin och Lisa Dahlkvist fick inte till ordentliga avslut.
Sara Thunebro lade högerhörnorna men även frisparken efter att Therese Sjögran krockat ned Lindsay Johnson i första halvleks slutsekunder och fick ledas ut. Saras frispark räddades med en nick vid bortre stolpe av Alex Scott.
Någr minuter in på andra halvlek var det Lindsay Johnsons (o)tur att linka ut med ett ont knä.
Kelly Smith var nära att göra om sitt Rysslands-mål när hon drog iväg ett långskott efter Hedvig Lindahls utspark men Hedvig hann att rädda när bollen var på väg mot krysset. Kelly Smith visade sina kvaliteter som kreatör.
En kvart in på andra halvlek fick Lisa Dahlkvist lämna plats för Jessica Landström.
När några minuter återstod var Fay White nära att nicka i mål från samma position som hon gjorde 1-0-målet från.
Publicerad 2009-08-31 kl 20:00