EM: Blixtstart för Holland

Dam

Två mål inom loppet av matchens första tio minuter gav Holland en drömstart i EM mot Ukraina som besegrades med 2-0 i Åbo på söndageftermiddagen.

Kirsten van de Ven gjorde 1-0 redan efter 5 minuter på passning från Sylvie Smit.
Manon Melis provade många gånger under matchen. Returen på hennes skott i 9:e minuten som tog i ribban var hennes anfallskollega Karin Stevens framme på och slog in bollen.

Ukraina spelade sig till få avslut, hade ett antal frisparkar in i boxen men inga av dem blev till riktiga målchanser.
Ukrainas mest kända spelare Vera Dyatel drog på sig många frisparkar men kom undan med bara ett gult kort. Sveriges Helen Caro var assisterande domare.

Publicerad 2009-08-23 kl 15:45