EM: England till final efter förlängning

Dam

Tre minuter före slutet i förlängningen nickade Jill Scott in Englands 2-1-segermål mot Holland efter Karen Carneys hörna.

Två mycket väldisciplinerade lag. För att ha slutat 0-0 var första halvlek inte tråkig. Visserligen satteHolland försvarsspelet i högsätet, men man spelade sig ur situationerna, höll högt tempo och med matchens snabbaste spelare i egna laget, LdB FCs Manon Melis, tvingade Holland det engelska försvaret till extra försiktighet.
Hollands försvar hade särskilt att hålla Englands play-maker Kelly Smith under uppsikt.
Inget av lagen försökte dra ner tempot.Holland framstod som en fullt värdig semifinalist även om favoritskapet låg på England.
Högerbacken Dyanne Bitos försök att spela upp bollen längs sidlinjen fastnade på en motspelare som förvandlades till engelskt anfall. Bollen gick till Eniola Aluko som i sin tur hittade Kelly Smith och hon gjorde inget misstag.Det hade gått en kvart på andra halvlek.

Men matchen var inte avgjord. Manon Melis slog ett inlägg från höger. Bollen gick förbi flera medspelare som var inne i boxen men Marlous Pieëte kom perfekt vid bortre stolpen och gjorde 1-1 bara tre minuter efter Englands ledningsmål.
Mot slutet av ordinarie speltid forcerade England mot ett kompakt holländskt försvar där Daphne Koster växte ut till en stor mittback. Möjligen blev England blåst på en straff för hands.
Karen Carney, inbytt i halvtid, låg bakom många av Englands anfall. Hon rundade sin back och slog ett inlägg till Lianne Sanderson (likaledes inbytt i andra halvlek) som från två meter sköt i ribbans underkant.
Publicerad 2009-09-06 kl 20:36