EM: England till semifinal

Dam

Eniola Aluko gjorde två av målen när England på nytt kvalificerade sig semifinal i EM. Finland besegrades med 3-2 (1-0) i Åbo efter en dramatisk avslutning.

En jämn första halvlek och lugn för målvakterna.
Litet mera spets på Englands anfall än Finlands. Linda Sällström med sin snabbhet hade några bra ruscher på sin högerkant som beredde backen Cassey Stoney visst besvär.
Detsamma gällde på Englands vänsterkant där Eniola Aluko dök upp, men det var från motsatta kanten hon gjorde målet. Finlands försvar missade en offside och och Eniola kom helt fri på Fara Williams öppnande passning, fick gott om tid på sig för att prickskjuta i målvakt Tinja-Rikka Korpelas långa hörn.
Tio minuter före halvtid nickade Sanna Talonen samman med Englands mittback Fay White. Det tog så illa att den engelska lagkaptenen tvingdes utgå. Katie Chapman tog steget ner och Jill Scott byttes in.

Finland fick en olycklig start på andra halvlek. En lättförtjänt frispark blev upphov till 2-0 efter bara 4 minuter. Jill Scott lade den , Katie Chapman nickskarvarade, Tinja-Rikka Korpelas fick en hand på bollen men returen gick ut till Farah Williams som sköt i mål.
Glädjen över Annica Sjölunds reducering till 2-1 efter hörna varade mindre än en halv minut. Direkt på avspark förvandlade Einola Aluko de finländska försvararna till rundningsmärken och gjorde 1-3.
Linda Sällström krigade sig till hörnan som gav 2-1, nickade men returen gick ut till Annica Sjölund.
Linda Sällström såg till att det blev ny nerv i matchen när hon på en ny hörna nickade in reducering till 2-3 efter att Annica Sjölund också provat..
Linda Sälltröm hade sedan ett skott som Rachel Brown tvingades tippa till ny hörna. Englands försvar var skakat när Finland fick hörnor. Sue Smith fick rädda på mållinjen när Laura Österberg Kalmari höll på att trycka in kvitteringen.
Kelly Smith och Karen Carney utkristalliserade sig som Englands bästa spelare ju längre matchen gick.
Publicerad 2009-09-03 kl 16:54