EM: England vände 0-2 till seger mot Ryssland

Dam

Ryssland ledde med 2-0 efter 22 minuter men redan före halvtidssignalen hade England vänt till 3-2 - en ledning som stod sig hela matchen ut.

Resultatet gör sista matchen mot Sverige extra intressant. Sveriges gruppseger är inte klar än.
Första halvlek blev EM-slutspelets hittills mest händelserika. Redan i första minuten tvingade Elena Formina Rachel Brown i Englands mål till en prakträddning. Ytterligare en minut senare fick Ryssland hörna. Elena Morozova lade den och bakifrån kom Ksenia Tsybutovitj och nickade in 1-0 hårt och tätt under ribban. Redan då fick man den första aningen om att det engelska försvaret tappat i säkerhet när man fått ersätta knäskadade Anita Asante och avstängda Casey Stoney. Fay White och Lindsay Johnson blev mittbackar. Rachel Unitt fick den otacksamma uppgiften att stoppa Rysslands snabba Olesya Kurochkina som var ett ständigt hot. Inte oväntat var det hon som ökade till 2-0 i 22:a minuten efter en grov miss av de engelska mittbackarna.

Matchen var därmed inte avgjord. Reduceringen kom bara två minuter senare genom Karen Carney och hon slog även passningen till Eniola Alukos 2-2 i 32:a minuten.
Kelly Smith spelade från start och frestade ryska målvakten Elena Morozova med flera bra skott. Det var dock hennes utspark rakt till Kelly som banade väg för Englands 3-2. Kelly uppfattade situationen snabbt och drog iväg ett väl avvägt långskott som gick över målvakt och in i tom bur.
Rysslands bästa kvitteringschans före halvtid var ett skott av Valentina Savchenkova åter efter ett öppnande inlägg från Olesya Kurochkina.
Första 20 minuterna av andra halvlek hände inte särskilt mycket. England bevakade inte ledningen utan snarare satsade på att avgöra med ytterligare ett mål. Ryssland och sin sida jagade kvittering. Olesya Kurochkina var nära när Fay White gjorde sitt bäst ingripande under hela matchen och lyckades stoppa Rysslands giftigaste anfallare.
Publicerad 2009-08-29 kl 01:13