Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Eniola Aluko ser fram emot att möta Sverige

England och Ryssland bjöd på EM-slutspelets i särklass hittills mest underhållande halvlek vad gäller många målchanser. Damfotboll.com fick och en exklusiv intervju med Eniola Aluko som gjorde 2-2.

Det var efter en perfekt djupledspassning från Karen Carney. Eniola Aluko är 22 år gammal, född i Nigeria och spelade för Chelsea Ladies i England. När den amerikanska proffsligan började blev hon lagkamrat med Sara Larsson i St. Louis Athletics. Där vann Eniola den klubbinterna poängligan under den första säsongen med sex mål och fyra assists. Eniola studerar juridik och hennes målsättning är att kunna praktisera som advokat både i Storbritannien och USA.

Hur sammanfattar du matchen ikväll?
- Det var en tuff match. Ryssland började starkt under de första 10-15 minuterna och de gjorde ett spektakulärt mål, men vårt lag visade styrka och karaktär och vi kunde vända matchen.

Många på pressläktaren sade att det här var turneringens hittills bästa match?
- Jo, jag tror att de flesta i publiken tycker likadant. Det var många kvalitetsmål och tjejerna kämpade hård för att nå det här resultatet. Det var en mycket viktig seger för oss.

Var ni inte överraskade att ryskorna spelade så offensivt redan från början?
- Det viktigaste i turneringar är att förvänta sig det oväntade. Man spelar mot dessa lag i vänskapsmatcher och vänskapsmatcher är annorlunda. Sedan kommer du hit och då är det tävlingsmatch. Vi vet att Ryssland är ett tekniskt lag med bra pasningsförmåga. De jobbar som ett lag med en otrolig arbetsmoral. Vi fick skärpa oss och lyckligtvis vann vi.

Nu är England inte än i kvartsfinal. Ni måste vinna över Sverige?
- Vi visste att alla tre matcherna i gruppspelet skulla bli tuffa. Sverige ser starkt ut, vi har spelat mot dem ett antal gånger och vet hur de är. Allt beror på hur vi spelar mot dem på måndag. Vi måste fokusera på oss själva och vårt spel och ge 100 procent för att lyckas.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-08-29 kl 01:13
Annons
Annons
Annons