EM-final blev bara en dröm

Dam

Det blev ingen EM-final för F19-landslaget som åkte på en riktig mina mot Italien i EM-semifinalen.

Sverige startade sin vana trogen allra bäst och hade greppet om matchen under den första halvtimmen. Men målen uteblev.
Istället gjorde Italien ett psykologiskt första mål strax före paus när Pamela Gueli utnyttjade ett misstag i den svenska backlinjen och nickade in bollen över Nina Fellbrandt i mål.

Tio minuter in i andra halvlek kom ytterligare ett mål för Italien genom Cristina Bonometti, frispelad genom en långboll av Alici Parisi. En kvart före slutet ökade Italien på till 3-0 på en straff av Alici Parisi som därmed såg till att drömmen om en EM-final för Sverige blev just bara en dröm.
Tre minuter senare kunde Pamela Gueli öka vinstsiffran till 4-0 på en ribbretur.

Italien har ett riktigt bra lag på gång, precis som Sverige. Att man idag inte lyckades vinna får man ta med sig och lägga till erfarenheterna.
Förbundskapten Calle Barrling var förstås besviken.
-Vi inledde bra men blev nog något knäckta när dom tog ledning trots att vi fört matchen under första halvlek. Vi är klart besvikna men imorgon kanske det känns bättre, vi åker trots allt hem med en bronsmedalj, säger Calle till Svenska Fotbollförbundets hemsida.
Publicerad 2008-07-16 kl 21:30