Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM-hjälten tillbaka i Malmö: "Vill alltid vinna nästa sak"

Foto: Scanpix

Anja Mittag är tillbaka i vardagen.

Tysklands guldstjärna Anja Mittag är tillbaka i vardagen. EM-finalen hon avgjorde är historia, allt fokus ligger på Malmös seriefinal borta mot obesegrade Tyresö.

Snabbt firande i Tyskland, sedan tillbaka till Malmö följt av tre dagar ledigt. Därefter träning. Vardag. Anja Mittag har knappt haft tid att reflektera över EM-guldet, över att hon avgjorde finalen mot Norge för snart två veckor sedan.
Hon tittar redan framåt, måste det.
-Jag vill alltid vinna nästa sak, kan inte få nog av det. Jag har aldrig vunnit den svenska ligan, jag vill vinna den också, säger Anja Mittag när hon träffar TT på LDB FC Malmös hemmaplan Malmö IP.

Meriterad
Konstigt att guldet inte upptagit mer av hennes tankar kan tyckas, men så är Anja Mittag meriterad i massor. När antalet landskamper och stora titlar hon samlat på sig ska dubbelkollas säger hon först ja och jo på allt, men rycker sedan lätt på axlarna med ett skratt och tillägger "kanske".
Anja Mittag var mer än etablerad när hon flyttade till Sverige. Ändå har hon fått ett lyft i damallsvenskan.
-Jag har fått mycket självförtroende.

Skyttedrottning
När hon presenterades av Malmö i december 2011 sade den nu 28-åriga anfallaren att hon behövde förbättra kylan framför mål. Därefter vann hon skytteligan med 21 mål på lika många matcher.
Anja Mittag tackar Malmös förra anfallstränare Jan "Lilla-Damma" Mattsson för det, säger att hon saknar honom, och att ha en anfallstränare.
-Det var en jättestor skillnad. Det var något jag inte var van vid. Han gjorde mig lugn med bollen.
I år har hon hittills gjort åtta mål i serien, som toppas av Tyresö. Mästarlaget är obesegrat - och ensamt om att ha tagit poäng på Malmö IP i år.
-De har en riktigt, riktigt bra offensiv. Man får inte ge dem några ytor, de kan göra mål på vad som helst, säger Anja Mittag och fortsätter:
-Det blir inte lätt, men jag tror på oss, vi har chansen att slå Tyresö. Det är upp till oss att visa vad vi kan.
Tyresö kan tvingas klara sig utan storstjärnan Marta som har ryggproblem uppger Dagens Nyheter.

Publicerad 2013-08-09 kl 15:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons