EM: Holland till semifinal efter straffdrama!

Dam

Kvartsfinalen mot Frankrike slutade 0-0 efter förlängning. Först på den sjunde straffen avgjorde Holland genom Anouk Hoogendijk.Holland möter England i semifinal.

Båda lagen spelade enligt 4-2-3-1-uppställningen, med skillnaden att Frankrikes var en offesiv variant och Hollands defensiv.
Matchen började i bra tempo, distinkt passingsspel och små marginaler.
Holland har Elodie Thomis som speedkula, Holland Manon Melis, som var nära att göra mål när hon fintade två backar och kom emellan för att skjuta ett bra skott. Celine Deville i Frankrikes mål räddade storartat.
Camilla Abily hade Frankrikes enda riktigt vassa målchans i första halvlek - redan efter 5 minuter. Loes Geurts i Hollands mål räddade.
Frankrike blev till synes berövade en indirekt frispark ur bra läge när Hollands målvakt plockade upp en bakåtpassning med händerna. Ett par minuter senare missade på nytt Elodie Thomis när Frankrike hade bitit sig fast i Hollands straffområde.

Daphne Koster i mitten och Dyanne Bito på högerkanten var jättarna i Hollands försvar
Manon Melis sprang sig fri liksom i första halvlek och Celine Deville räddade med en perfekt utrusning. Ytterligare en gång var Manon nära att friläge men passningen rann förbi henne.
En minut före slutet i förlängningen nickade Candie Herbert utanför på Frankrikes tionde hörna.