Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Ingvild varnar för franska klubbkamrater

Efter söndagens match mellan Norge och Frankrike i grupp B kommer troligen bilden att klarna vem som får möta vem i kvartsfinal.


Båda lagen har en storförlust mot Tyskland (0-4 resp. 1-5) på kontot samt en seger mot Island. Målskillnaden talar för Frankrike ifall matchen skulle sluta oavgjort, vilket i sin tur skulle ge Norge en kvartsfinalplats som en av de två bästa treorna till nackdel för Danmark.

- Vi hade en tuff start mot Tyskland, men kom tillbaka i matchen mot Island. Även andra matchen mot Frankrike visade vilken kvalitét Tyskland har. Jag tror att vi kan förvänta oss en tuff och spännande match mot Frankrike. De har individuellt mycket duktiga spelare. Vår målsättning är ändå att vi går in i matchen för att ta tre poäng, säger Norges förbundskapten Bjarne Berntsen.

Lagkaptenen Ingvild Stensland som idag får spela mot många klubbkamrater tycker också att det blir en svår match och varnar framför allt för lagkompisarna i Olympique Lyonnais Louisa Necib och Elodie Thomis.
- Vi jobbade hårt och fick tre poäng som gav oss självförtroende. Vi är väl förberedda och har lagt förlusten mot Tyskland bakom oss, säger Ingvild.

Isabell Herlovsen som gjorde segermålet för Norge mot Sverige i Enköping har också hon en positiv känsla.
- Vi har spelat bra mot Tyskland i 90 minuter, sedan gjorde de tre mål på tilläggstid. Mot Frankrike ska vi vinna och gå till kvartsfinal som tvåa i gruppen.

Det unga norska laget är litet av outsider mot Frankrike. I höstas slutade inte mindre än fem spelare (Guro Knutsen, Marie Knutsen, Siri Nordby, Lene Mykjåland och Marit Fiane Christensen) i landslaget efter en konflikt med förbundskaptenen. Sedan VM 2007 i Kina är dessutom f d UIK-spelaren Lise Klaveness inte längre önskvärd i Berntsens
lag. Alla dessa avhopp har synnerligen försvagat det norska laget. En seger mot Frankrike i dag skulle vara en stor personlig triumf för Bjarne Berntsen.

Enligt norska journalister är det troligt att de flesta av Röa-spelarna återvänder till internationellt spel för Norge när Berntsens efterträdare Eli Landsem tar över efter EM. Även Lise Klaveness kan vara aktuell, för henne står valet mellan jobbet som färdig advokat och en helsatsning på fotbollen.

Text: Rainer Fussgänger

Publicerad 2009-08-30 kl 12:00
Annons
Annons
Annons