Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Norsk media sviker damlandslaget

Mediatorkan i Norge är utan motstycke. E n tidning är på plats i Finland för att bevaka damlandslagets matcher i EM-slutsplet.

Norska fans hemma måste förlita sig på utländska kanaler som t.ex svenska TV4 för att se rörliga bilder.

Inget man varit van vid precis och när man pratar med norska spelare och ledare säger dom ärligt att det är tur att Sverige har så bra bevakning så att de där hemma kan läsa om EM på nätet.
- Jag lägger inte en kalori på att norsk TV inte är här men samtidigt kan man konstatera att det är synd att dom missar ett bra mästerskap, säger Bjarne Berntsen, Norges förbundskapten.

Norges träning på onsdagen var välbesökt av svenska journalister och flera norska spelare, Ingvild Stensland, Solveig Gulbrandsen och suveräna målvakten Ingrid Hjelmseth fick hålla låda inför en intresserad presskår.

Solveig Gulbrandsen, spelaren som har mest rutin med sina drygt 135 landskamper för Norge, avslöjade att det är hennes sista mästerskap.
- Ja, nu börjar det ta emot lite och jag vill ha mer tid för familjen i framtiden, säger "Sola".

I år har Norge delvis börjat om från börjat med landslaget, flera nya spelare och ett nytt spelsystem. Har det varit svårt att ställa om till 4-4-2 för dig som är van vid 4-3-3?
- Det får jag väl erkänna att det varit, men samtidigt känns det bra nu när vi börjat vänja oss vid spelsystemet. Man får ju tänka om ibland för att kunna ta vara på det spelarmaterial man har till förfogande. I våras förlorade vi en del matcher på ovana men nu har vi tagit lite revansch och nått en kvartsfinal i EM.

Norge slog Sverige i genrepet, hur bra behöver ni spela för att göra om det även på fredag?
- Det kommer inte att bli lätt och vi behöver nog spela på toppen av vår förmåga för att klara av att vinna. Men vi har en fördel i att veta att vi brukar vara som bäst när vi spelar i mästerskap, det vet Sverige också om.
Det är bara att titta på statistiken.

Men statistik vinner man inte matcher på?
- Nej, det vet vi också, det är därför vi förbereder oss på hundratioprocentig insats som kräver mycket hjärta och slit i 90 minuter av oss, säger Solveig Gulbrandsen.

Publicerad 2009-09-02 kl 19:27
Annons
Annons
Annons