EM-silver för Sverige

Dam

England gick obesegrat igenom F19-EM utan att ens släppa in något mål. Det blev 2-0 (2-0) i finalen mot Sverige på lördagen.

Sofia Jacobsson blev EM-slutspelets skyttedrottning med sina fem mål.

Sveriges backlinje gick bort sig när England tog ledningen efter fyra passningar utan att någon back fick tag på bollen. Till slut hamnade den hos omarkerade Toni Duggan som gjorde sitt fjärde mål i EM-slutspelet.

2-0 var ett praktfullt långskott av Jordan Dobbs, en av finalens yngsta spelare, ännu inte 17 år fyllda.

Sverige lyckades inte etablera något eget spel på den engelska planhalvan. England hade tio avslut mot inget för Sverige efter första halvleken.

I andra halvlek fick Sofia Jacobsson som jagat ensam på topp sällskap av Jenny Hjolhman som ersatte Jennifer Egelryd. Ytterbackarna Josefin Alfsson och Cecilia Borgström bytte kant med varandra.

Toni Duggan tvingade Hilda Carlén att rädda till hörna i början av andra halvlek.
En kvart kvar fick Hilda göra en parad på Jade Moores närskott.
Inbytta Olivia Schough hade ett av Sveriges få farliga avslut fyra minuter före full tid när skottet smett tätt utanför stolpen.
Publicerad 2009-07-25 kl 18:54