Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EM: Svensk öppenhet

Victoria Sandell Svensson är inte orolig inför det som kanske kan bli hennes sista internationella framträdande i den blågula landslagströjan.

Victoria Sandell Svensson är inte orolig inför det som kanske kan bli hennes sista internationella framträdande i den blågula landslagströjan.
- Orolig är jag inte, en sån här match är kul att spela och Vi vet att vi kan slå Norge om vi kommer upp vår högsta nivå, säger hon.

Therese Sjögran instämde:
- Nu är det vinna eller försvinna och vi går för vinst, något annat finns inte. Men det blir tufft för Norge ger oss inga stora ytor att spela på.

Förlust i genrepet och vetskapen om att inte ha vunnit en mästerskapsmatch mot Norge sedan på 90-talet kan få vem som helst att fasa inför kvartsfinalmötet. Men några sådana tankar finns förstås inte hos någon svensk spelare eller ledare.

Thomas Dennerby berömmer sin kollega Bjarne Berntsen som han tycker har skapat ett nytt vasst norskt landslag.
- Han har gjort ett kanonjobb och vi har märkt skillnaden mellan Algarve-turneringen i mars fram till nu. Ett nytt spelssystem har gett Norge större trygghet.Nu är det upp till oss att göra vårt bästa och lite till för att gå segrande ur kvartsfinalen. Nu börjar det, vi har klivit in i det verkligt viktiga skedet av EM turneringen och det har märkts på träningarna. Tjejerna har en ny skärpa och touch på bollen.

Hur ska ni vinna årets viktigaste match?
- Tja, vi vet ju sen Enköping hur lågt dom ligger med laget och inte bjuder på några ytor. I offensiven måste vi hitta nya lösningar. I defensiven måste vi säkra andrabollarna när de går till attack med sina långbollar upp mot vårt försvar. Mer vill jag inte avslöja, avslutar Thomas.

Enligt lagets läkare är alla spelare redo för match. Therese Sjögran har bara ett blåmärke kvar som minne efter krocken i englandsmatchen.
Sara Thunebro som gick ner för räkning i samma match är också helt ok. För säkerhets skull röntgades hon på torsdagsmorgonen.
- Vi fick ett positivt svar och är riktigt säkra på att det inte var någon skada, säger läkaren Johan Leanderson.

Publicerad 2009-09-04 kl 10:09
Annons
Annons
Annons