EM: Tyskland nöjde sig med 2-1 mot Italien

Dam

Två insläppta mål i början av varadera halvleken avgjorde för Tyskland som vann med 2-1 över Italien. Inka Grings gjorde båda målen.

Tyskland gjorde mål redan efter tre minuter, ett kliniskt avslut av Inka Grings på förarbete av Birgit Prinz och Melanie Behringer.
Italien vägde för lätt för att på allvar kunna hota Tyskland som redan före paus såg ut att spela på resultat.
Regnet gav inte de tekniska italienskorna någon favör.
Backarna Sara Gamma på högerkanten och Elisabetta Tona i mitten imponerade.

Inka Grings inledde lika stakt andra halvlek som den första och tvingade Italiens duktiga målvakt Anna Maria Picarelli till en bra räddning redan i första minuten. I nästa anfall fick Inka utdelning på Simone Laudehrs vänsterinlägg, 2-0.

Tyskland verkade inte gå för full maskin.
Matchen fick en nytändning när Patrizia Panico på egen hand bröt igenom och reducerade till 2-1.
Inka Grings och Birgit Prinz testade Anna Maria Picarelli i Italiens mål med några minuters mellanrum. Trots att hon är kort i rocken är den italienska målvakten smidig och lyckades tänja sig och rädda.
Nadine Angerer i Tyskland hade nästan inget att göra så när som på jätteräddningen i matchens slutsekund på Patrizia Panicos språngnick.

Matchen dömdes av Jenny Palmqvist med Helen Caro som assisterande.
Publicerad 2009-09-04 kl 16:54