POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

En av Sveriges största genom tiderna lägger av

För drygt en månad sedan gjorde Victoria Sandell Svensson sin sista landskamp.
Och nu har Djurgårdens lagkapten bestämt sig. När den allsvenska säsongen är slut är hennes framgångsrika fotbollskarriär över.

Victoria Sandell Svensson har länge varit en av Sveriges främsta damfotbollsspelare. Hon fick Diamantbollen 1998 och 2003.

Sandell Svensson har varit med i åtta internationella mästerskap med början med EM 1997, har gjort 166 landskamper och 68 mål, och vunnit fyra SM-guld.

Nu återstår fyra allsvenska matcher med Djurgården.

"Under säsongen har det vuxit fram att det här blir mitt sista år. Redan i våras kände jag att det skulle bli mitt sista år med landslaget men under sommaren kände jag också starkare och starkare att det även skulle bli så i klubbsammanhang. Jag känner mig oerhört nöjd, stolt och glad med mina år på fotbollsplanen, trots att jag inte fick vinna något mästerskapsguld för Sverige", säger Victoria Sandell Svensson i ett pressmeddelande.

"Nu ser jag fram emot att vara med min familj. Ett fotbollsår innehåller mellan 80-100 resdagar och dessa dagar vill jag inte vara frånvarande längre. Att i övrigt ta klivet från fotbollsvärlden till en annan civil karriär är både spännande och lite nervöst.
Mikael Söderman, sportchef i Djurgården damfotboll, kommenterar:

"Vi har jobbat tillsammans sedan sammanslagningen (Djurgården och Älvsjö) 2003 och en mer professionell och driven spelare är svårt att hitta.

TT

Publicerad 2009-10-08 kl 16:07

DAM

Nästa smäll - missar Algarve cup

Nästa smäll för Sverige: GFC-spelare missar Algarve cup

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå