Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

England satsar mot kvartsfinalklart Sverige

Oavgjort mot Sverige räcker för att England ska vara klart för kvartsfinal i fotbolls-EM.
Men laget kommer att satsa för fullt för att vinna.
-Vi vill kunna ha ödet i egna händer hellre än att behöva oroa sig för vem som gör vad, säger Englands coach Hope Powell.

Sverige har redan sin kvartsfinalplats klar. Nu handlar det bara om att fastställa lagens inbördes placeringar i gruppen, en komplicerad räkneprocess som fortfarande innebär att Sverige kan bli såväl etta, tvåa som trea.

Andraplatsen i gruppen vill ingen ha, det laget får möta Tyskland i kvartsfinalen. Vid seger för England lutar det åt att det blir Sverige som drabbas av det ödet.

England började knackigt mot Italien men spelade bättre i sin andra match mot Ryssland.

Efter förlusten i premiären kom man tillbaka från ett 0-2-underläge mot Ryssland och vann med 3-2.

Laget har varit nära många gånger, men bara slagit Sverige en enda gång. Det var 1984.
-Alla tjejer ser fram emot matchen. Vi går in i den som underdogs, utmanare, men vi är redo. Jag tycker att vi visade stundtals i förra matchen den fotboll alla har pratat om före turneringen att vi kan spela, säger backen Alex Scott.

Hon är övertygad om att laget kan höja sig ytterligare ett snäpp mot Sverige.
-Vi har haft två svåra matcher så här långt men vi var bättre mot Ryssland och förhoppningsvis ska vi kunna ta det till ytterligare en högre nivå nu, säger Scott.

Medan Sverige har haft det bekvämt i Åbo under EM har England tvingats att flytta flera gånger redan. Första matchen spelade laget i Lahtis, andra i Helsingfors. Sedan var det dags för en ny flytt till Åbo.
-Jag tittade på lottningen och konstaterade att det var så men det är inget vi fokuserar på, säger Hope Powell, som vet vad som väntar mot Sverige:
-De är ett väldigt tufft lag, ett starkt lag, bra organiserade och har inte släppt in något mål än. Så utan tvekan kommer det att bli en tuff uppgift för oss. Och för dem.

TT

Publicerad 2009-08-31 kl 17:09
Annons
Annons
Annons