England sista gruppvinnaren

Dam

Spanien och England spelade 2-2 (2-0) i sista EM-kvalmatchen i Zamora som hade svenskt domarteam.

Jenny Palmqvist var huvuddomare, Annica Johansson och Anna Nyström assisterande.

Spanien som hade behövt vinna med 3-0 för att ta hem gruppsegern och ledde i halvtid med 2-0. Redan efter 9 minuter hamrade Veronica Boquete in 1-0-målet på volley efter passning från Laura del Rio.

Jenny Palmqvist bedömde att Jill Scott passat bollen tillbaka till sin målvakt Rachel Brown som tog upp bollen med händerna och dömde indirekt frispark till Spanien i straffområdet.Sonia Bermudez sköt otagbart 2-0 i krysset.

Tio minuter in på andra halvlek reducerade Karen Carney. Hon passade också fram till Kelly Smith kvitteringsmål en kvart före slut.

Därmed har alla direktkvalificerade gruppvinnare, andraplacerade och tre bästa fyror spelat färdigt i EM-kvalet.
Publicerad 2008-10-02 kl 23:01