Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Englands förbundskapten öppen för ny utmaning

EM-finalen i somras var den största framgången för Englands damlandslag under Hope Powell som förbundskapten sedan hon själv spelade finalen mot Sverige för 25 år sedan.I elva år har hon lett Englands damlandslag och har signalerat att hon är öppen för nya utmaningar, t o m att träna herrlag. Hon är den första kvinnan i England med UEFAs pro licens som tränare.

Grimsby nästa?
I en intervju med BBC avfärdar Hope Powell att hon skulle ha fått ett erbjudande från Grimsby. Det finns även en nyinrättad tjänst inom Englands fotbollförbund som högsta tjänsteman med ansvar för damfotbollen som borde vara vikt för Hope Powell.

Superligan skjuts upp
Hon beklagar att den nya superligan för damlag i England skjutits upp till 2011 p g a den ekonomiska krisen. FA hade lovat att satsa rejält med pengar för att lagen ska kunna ge löner som spelarna kan leva på.
- Jag förstår de som lockats till den amerikanska proffsligan. Det gör mig orolig om vi får se dem i England igen när superligan drar igång här. Likaså att spelarna finns i USA kan äventyra landslagets förberedelser för att nå VM i Tyskland 2011. Vi har goda relationer med klubbarna i WPS-ligan men om vi har så många spelare där kan det t o m bli billigare att vi åker över dit med spelarna här hemma och har träningsläger i USA än att de som spelar där reser till England, säger Hope Powell.

Publicerad 2009-12-11 kl 08:22
Annons
Annons
Annons