Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Erlandsson hedrads med ny cuppokal

Lennart Johansson har en.
Kronprinsessan Victoria har också en.
Nu får också Susanne Erlandsson, ledamot i svenska, europeiska och internationella fotbollsförbunden en egen pokal.
-Jag trodde de skojade med mig, säger Erlandsson.

Den store fotbollsledaren Lennart Johansson har gett namn till den pokal som vinnaren i herrallsvenskan får lyfta. Vinnarna i damallsvenskan får lyfta kronprinsessan Victorias pokal. Nu hyllas även Susanne Erlandsson med en ny gyllene pokal som delas ut till det damlag som tar hem svenska cupen.
-Jag är visserligen inte purung, men man får en pokal uppkallad efter sig först när man är äldre och jag undrade först om de ville att jag skulle lägga av, säger Erlandsson som gjort 13 landskamper, bland annat den historiskt första 1973, och som sedan jobbat som ledare inom olika förbund och idrottsorganisationer.
-Nu ser jag pokalen som en uppmuntran att jobba ännu hårdare.
Erlandsson fick vara med och påverka pokalen som danska konstnären Hanne Heftö skapat av silver som förgyllts med 24 karat guld och som har en gotländsk kalkstensfot som färgats blå.
-Jag ville ha foten så att man kan sätta vinnarlagens namn där, säger Erlandsson som inte kommer få se något lag dricka segerchampagne ur pokalen. Toppen är nämligen platt och har Susanne Erlandssons namn ingraverat om och om igen i spiralform.
Första lag att få lyfta den nya pokalen blir Djurgården eller Örebro som möts i cupfinalen på Kristinebergs IP i Stockholm på söndag.

TT

Publicerad 2010-10-29 kl 19:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons