Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

EXTRA: VM:s skyttedrottning lägger av - som 27-åring

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

I dag meddelade VM:s skyttedrottning, tyska Celia Sasic, att hon slutar spela fotboll. Nyheten om 27-åringen kommer som en chock.
"Jag har fått vara med om oförglömliga ögonblick", skriver Sasic.

Hon gjorde 97 mål på 136 matcher för SC 07 Bad Neuenahr, 42 mål på 40 matcher för Frankfurt och 63 mål på 111 landskamper för Tyskland.

Dessutom blev hon utsedd till Tysklands bästa fotbollsspelare 2012. Utöver det vann hon skytteligan i Bundesliga säsongerna 2013/2014 och 2014/2015 - och skytteligan i Champions League säsongen 2014/2015.

I sommar gjorde hon också sex mål i VM i Kanada och fick därmed dela på priset som turneringens skyttedrottning tillsammans med USA:s Carli Lloyd.

Nu lägger Celia Sasic skorna på hyllan - som 27-åring. Under torsdagen meddelade hon sitt beslut på sin Facebook-sida.

"Kära fans. Fotbollen är min passion. Den har följt mig hela livet och den kommer alltid vara en del av mig. Under elva år fick jag möjligheten att uppleva oförglömliga ögonblick", börjar hon sitt meddelande.

"Nu har jag beslutat mig för att avsluta min professionella fotbollskarriär. Jag ser fram emot att göra många nya saker som ligger framför mig: avsluta mina studier, fortsätta min karriär, bilda familj och mycket mer", fortsätter hon.

Sasic tackar också alla som hjälpt henne under karriären.

"Framför allt vill jag tacka mina föräldrar, min make, hela min familj och mina vänner för den långa tid som de har varit tvungna att vara utan mig".

Som spelare har Sasic vunnit Champions League (2014/2015) och EM (2009 och 2013). Hon har även ett OS-brons (2008) på meritlistan.

Tysklands förbundskapten Silvia Neid tycker att det är tråkigt att Sasic lägger av.

- Det är en stor förlust för oss, säger hon.

Se Sasic alla VM-mål i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-16 kl 13:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons