F d Piteå-spelare Piteå IFs öde

Dam

Stattena spräckte sin vinstnolla och för Piteå IF blev det ödesdigert. F d Piteå-spelaren Therese Pettersson gjorde båda målen när Stattena vann bortamatchen med 2-1 (2-0).

Therese var en av Söderettans målfarligaste spelare i fjol när Stattena vann serien men lade av i år p g a sitt civila arbete. Hon övertalades till come-back alltför sent.

Piteå-spelarna verkade ha nerverna utanpå tröjorna och de båda insläppta målen var försvarstabbar som Therese utnyttjade.
Reduceringen till 1-2 kom tre minuter in på andra halvlek när backen Omone flyttades upp i anfallet. Det blev bättre tryck i hemmalagets anfall, men även Stattena har en bra målvakt i Maria Edman som räddade allt som gick på mål i fortsättningen. Jennifer Nobis slet allra hårdast av Piteå-spelarna.
Stattenas Hanna Pettersson nickade i ribban bakom Stephanie Labbé i Piteås mål fyra minuter innan Therese "TP" Pettersson gjorde sitt andra mål.

Drygt tusen såg den sista matchen i Damallsvenskan på LF-arena för åtminstone ett år framåt.
- Men vi kommer att sikta på att ta oss tillbaka så fort som möjligt, lovar PIF sportchef Håkan Norberg på stående fot.
Om det inte varit för Piteå IF hade Damallsvenskans publiksnitt rasat ännu mer. Nu vinner PIF publikligan överlägset med 1840 i snitt per hemmamatch före Umeå IK. Stattena däremot har varit ett sänke och ligger sist med 367.
I sista omgången tar Stattena emot Kristianstads DFF, som är klart för fortsatt spel i Damallsvenskan tack vare Stattenas seger i Piteå.
Publicerad 2009-11-01 kl 17:54