Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

F17-VM dörröppnare för Nya Zealand

Utsikterna till att Nya Zealand skall kunna få arrangera fler stora mästerskap framtiden tros ha ökat då staten investerar 1.5 miljoner dollar i det nära förestående U17-VM för tjejer som drar igång i slutet av månaden.

Det meddelade premiärministern Helen Clark vid ett event i Auckland i veckan.
-Genom att framgångsrikt arrangera FIFAs U-17 VM kommer vi att kunna vara med och konkurrera om fler stora mästerskap i framtiden, säger Helen Clark.

Pengarna kommer ifrån regeringen och välkomnas av fotbollsförbundets ordförande tillika ordförande för FIFA U17-VM:s lokala organisationskommité Frank van Hattum.
-En hel fotbollsvärld kommer att se hur vi sköter detta stora evenemang och gör vi bra ifrån oss så ökar vi förstås våra chanser att få arrangera även framtida mästerskap, säger Frank van Hattum.

FIFAs U-17 VM för tjejer kommer att bli ett av det största mästerskapen som arrangerats någonsin på Nya Zealand. Man beräknar att över 1200 frivilliga kommer att bemanna mästerskapet och att man kommer att dra till sig ungefär 2500 besökare ifrån andra länder.

TV kommer att sända och tittarsiffrorna är beräknade att uppgå till över 125 millioner.

Den 28 oktober är det Kick OFF på Nort Harbour Stadium i Auckland. Värdarna Nya Zealand tar emot Kanada i öppningsmatchen.

Publicerad 2008-10-15 kl 11:53
Annons
Annons
Annons