F18/90-landslaget slog Norge

Dam

Det blev en lyckad debut för förbundskapten Calle Barrling som tagit över F90-landslaget. Norge besegrades med 4-2 (2-0) i Säffle på en mycket våt plan.

- Jag tror inte det betydde så mycket för det här gänget som har mycket speed i sig, sade Calle Barrling efteråt.
- Det blev en bättre match än jag väntat när man tittade på de yttre förutsättningarna.

Två fasta situationer föregick de båda första målen.
Mia Carlsson (Vittsjö) gjorde 1-0 efter bara 12 minuter när hon vann en andraboll och drog på med vänstran.
Tilda Heimerssons (Linköping) 30-metersfrispark fick extra skjuts när bollen landade i gräset framför den norska målvakten och helt överraskade henne.

I början av andra halvlek ökade Sofia Jacobsson (Umeå IK) till 3-0 efter ett instick från Tilda.

- Vi bytte friskt i andra halvlek men inte förrän i de sista minuterna reducerade Norge. Det finns mycket kompetens i det här lagets anfallsspel. Fem av spelarna var med i EM-slutspelet för ett par månader sedan, tillägger Calle Barrling.

Debuterande Emelie Wedin-Karlsson (AIK) gjorde 4-1, hon var inhoppare liksom Jenny Hjolhman som slog passningen.

Sarah Storck (Bälinge IF) är tillbaka i flicklandslagen. Hon bestämde sig för fotboll men har även haft framgångar på skidor. Nu utsågs hon till matchens lirare. Sarah är back. Som vanligt var en annan Bälinge-spelare navet i Sveriges spel, d v s Emilia Appelqvist.
I F18/90-landslaget är det annars bara hälften av spelarna som har allsvensk rutin från sina klubblag.
Publicerad 2008-08-20 kl 22:00