Falkenberg vann första kvalmatchen

Dam

Nykomlingen IK Rössö Uddevalla vann div 2Västra Götaland och började kvalet till Söderettan mot Falkenbergs FF.

Rössös sista halvtimma kunde inneburit både oavgjort och vinst mot favorittippade Falkenberg.

Halv tolv på lördagen fortsatte nattens regn i en omfattning modell värre. Många av klubbens ledare gjorde ett jättearbete för att få matchen till stånd. Planen som ett dygn tidigare var i ett strålande skick var nu av tveksam kvalité. Spelarna fick det svårt, domarna likaså, men hjältarna för dagen var 194 åskådare som i ett vidrigt väder stöttade sina lag och inte att förglömma bollflickorna från F 96.

Första kvarten var avvaktande från båda håll. Innan Falkenbergs FF tog ledningen i 16:e minuten hade lagen haft var sin chans. 0-1 kom efter en crossboll från höger till vänsterkanten där Anna Kjellqvist sköt direkt högt i Rössö-målvaktens högra hörn.

Falkenberg tog över. Rössö skapade några chanser men FFF hade många som hemmamålvakten Malin Johansson avvärjde. I 40:e minuten ökade gästerna ledningen till 2-0. Olivia Schough slog en perfekt hörna på bortre stolpen där Maria Nilsson vackert nickade in bollen.

I andra halvlek fortsatte Falkenberg spela aggressivt. Under första kvarten kunde man dödat matchen, men den kom att radikalt ändra karaktär. Mathilda Hansson och Charlotte Wattman byttes in och Rössö ökade sitt tryck framåt i andra halvleks medvind. Efter Rössö-hörna som Mathilda Hansson slog precis på Jana Persson Edgrens huvud var det reducerat till 1-2.

Rössö tog nu helt över och pumpade på till den 90:e minuten. Sett över hela matchen var resultatet rättvisande men Rössös avslutning frestade Falkenbergs försvar.

Om Falkenbergs FF gör en bra match nästa vecka så kan om två veckor, söndag 18 okt kl. 15.00, den andra kvalplatsen avgöras i Kalmar.

I den efterföljande straffsparksläggningen, som görs för att skilja lagen åt om det blir likaläge när serien är slut, vann IK Rössö Uddevalla med 5-4.
Publicerad 2009-10-03 kl 22:09