Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Falköpingsvinst i tät match mot QBIK

I ett grått och kallt Karlstad tog QBIK emot Falköping i Söderettan. Efter mycket kämpande stod gästerna som segrare med 1 – 2.

Det dröjde ända till den 16:e minuten innan den första farligheten i matchen kom. Då fick Falköping ett friläge, men bollen smet precis utanför QBIK-målet. Det skulle dröja tio minuter tills nästa målchans. Då var det QBIKs tur, men Nina Fellbrandt i Falköpingsmålet räddade säkert.
I den 32:a minuten spelade Therese Lückner fram Allison Mallams, men bollen gick strax utanför. En frispark för Falköping några minuter senare blev riktigt farlig, men Laura Boyer i QBIK-målet boxade bollen över ribban till en hörna som blev resultatlös. I den 42:a minuten kom Hasna Mohamed i QBIK fri med Nina Fellbrandt som räddade till hörna. Men minuten efteråt tog QBIK ledningen efter mycket slit, då Allison Mallams gjorde 1 – 0

Andra halvleken hade just börjat när Falköping kvitterade. Falköping fick en frispark strax utanför målgården, och Josefine Alfsson dundrade in 1-1. Strax efteråt hade QBIKs Hasna Mohamed ett friläge, men hon sköt precis utanför. Matchbilden förändrades och QBIK låg på för återta ledningen. I stället blev det Falköping i den 87:e minuten genom Rebecka Blennow. Hemmalaget hade då mer eller mindre ägt matchen.

– Det känns verkligen inte bra, säger Jan Svensson, QBIKs tränare.
- Sista kvarten i första halvleken spelar vi bra och vi skaffar oss lägen i andra halvleken. Vi har riktigt heta chanser innan de fick andra målet. Kommer Hasna igång, då blir hon farlig, det visar hon idag. Vi ska inte förlora den här matchen. Falköping slår på sin 7:a (Therese Larsson) hela tiden, och det vet vi om. Vi hade alldeles för hög felprocent i vårt passningsspel idag.

– Det känns skönt att vinna, speciellt med de förutsättningar vi har haft den här veckan, säger Krister Engström Falköpings KIKs värmländske tränare.
- Vi har pratat om att våga spela mer hela hösten. QBIK är tungt att möta. Vi fick Sandra Krantz skadad tidigt på säsongen. Kommer hon igång blir hon bra. Hade Sandra varit med hela tiden skulle vi varit med i toppen, det är jag övertygad om. Vi är ändå nöjda med säsongen vi har haft trots skador. På onsdag ska jag prata om framtiden med föreningen. Jag har ett jobb i Torsby som jag inte vill tappa, så det blir litet att lösa.

Text: AnnaKarin Johansson

Publicerad 2008-08-31 kl 21:20
Annons
Annons
Annons