Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Fanta Cooper till Umeå Södra nästa månad

Den amerikanska mittbacken Fanta Cooper kommer att spela för Umeå Södra FF i Damallsvenskan under hösten 2008.

Hon ansluter till truppen så snart som pappersexercisen är klar under första hälften av augusti.
Fanta har under de senaste två säsongerna spelat i United Soccer League för Jersey Sky Blue där hon också har varit lagkapten. Innan dess spelade hon två säsonger i Sverige, 2005 för Bälinge i Norrettan och 2006 i Damallsvenskan för samma förening.

- Sverige och Damallsvenskan har de bästa spelarna och förutsättningarna för min utveckling och mitt sikte är inställt på att Umeå Södra ska vinna många matcher i höst och därmed stanna kvar i Damallsvenskan för 2009, säger Fanta
- När jag fick chansen att spela med Umeå Södra var det inga större funderingar som krävdes innan jag tackade ja, min serie här i USA slutade nu i söndags så jag är i allra högsta grad uppe i matchtempo.

- Det är riktigt glädjande att vi har kunnat knyta en så duktig försvarsspelare till oss inför höstens matcher, säger Torbjörn Nordström, tränare i USFF.
- Fanta har en bra teknik och är duktig på att läsa spelet samt står för en oöm spelstil, hon är mittback och därmed har vi förstärkt vår försvarslinje inför de avslutande omgångarna.

Publicerad 2008-07-22 kl 18:30
Annons
Annons
Annons