POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Farmarklubb upphör när Skatteverket synade

Kristianstads DFF lägger ner sin farmarklubb DFF Kristianstadstjejerna och risken finns att Skatteverkets granskning av farmarklubbsverksamheter får efterföljare.

Anledningen till nedläggningen är de regler för farmarklubbsavtal som på senare tid har uppmärksammats gälla, detta på grund av att Skatteverket har tittat närmare på föreningars farmarverksamhet och konstaterat att det i de allra flesta fall skötts på fel sätt.

- När vi i Kristianstads DFF bildade DFF Kristianstadstjejerna för många år sedan fick vi som förening inte tydlig information om hur detta skulle hanteras rent administrativt. För en tid sedan fick vi så en uppmaning från Skåneboll på uppdrag av SvFF att redovisa årsmötesprotokoll, årsbokslut och diverse
dokument som inte finns eftersom vi har drivit endast en förening; Kristianstads DFF. DFF Kristianstadstjejerna har alltid varit en del av denna dvs. att vi har gemensam bokföring, styrelse och revision bland annat, säger Johan Linderoth styrelseledamot Kristianstads DFF.
- Efter att ha samtalat med Skåneboll kom vi fram till att majoriteten av föreningarna i landet som har
s.k. ”farmarklubbsavtal” är i samma sits som vi. Anledningen till att man uppmärksammat detta först nu är att Skatteverket har tittat närmare på detta och av regelrätta skäl kan man inte godkänna att detta fortlöper. Det skulle innebära att vi blir tvungna att tillsätta en egen styrelse för DFF Kristianstadstjejerna och kostnader för bl.a. revision skulle ju tillkomma om vi hade ämnat att i fortsättningen bedriva den verksamheten.

Styrelsen för Kristianstads DFF har nu tagit beslut om att låta föreningen DFF Kristianstadstjejerna
utgå ur RF:s medlemsregister och man kommer därför inte ha något lag i division 2 2010.

Kristianstads DFFs sportchef Ulf Berglund:
- Vi har inte resurser för att driva detta på rätt sätt, men tack vare goda samarbeten med klubbarna runt om så ser vi inte något hinder för unga spelare att via andra klubbar så småningom ta steget till Damallsvenskan. Vi har sedan tidigare mycket goda samarbeten med både Åhus IF och Vittsjö GIK. Med Ovesholms IF kommer vi att inleda ett samarbete vilket gör att vi har lag från division 3 (Åhus IF) till Söderettan (Vittsjö GIK) och däremellan division 2 (Ovesholms IF) i täta samarbeten. Spelare kan på det sättet få den rutin de behöver i respektive serie för att i slutändan, om man är tillräckligt bra, nå toppmålet
Damallsvenskan hos oss. För de spelarna som har varit hemmahörande i DFF Kristianstadstjejerna i år kommer vi att vara behjälpliga för att se till att de hamnar rätt i någon annan klubb som de kommer att trivas i. Det är
tråkigt att det ska behöva bli så här, men vi måste också inse att våra resurser inte är tillräckliga. Vi hoppas kunna hitta lösningar till alla som tillhört Kristianstadstjejerna under året.

Publicerad 2009-10-16 kl 11:45

DAM

Rosengård avgjorde sent - efter Bennisons soloräd

Supertalangen bjöd på ett otroligt nummer

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå