POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

FC Rosengård: "Vinner vi idag så vinner vi Champions League"

Foto: Scanpix

Det råder Champions League-feber i Malmö. Idag spelas returen mellan FC Rosengård och Wolfsburg inför vad som förväntas bli rekordpublik:
– Vinner vi idag så vinner vi Champions League, säger klubbens VD Klas Tjebbes till Fotbollskanalen.

4032 är publikrekordet för Rosengård på Malmö IP, en siffra som man förväntas slå idag när Wolfsburg kommer på besök i Champions League. Det är dags för returen i kvartsfinalmötet mellan lagen då man förra veckan spelade 1-1 nere i Tyskland.

– Det här är den största fotbollsmatchen som spelats i Malmö på damsidan. Kvartsfinal i Champions League mot storlaget Wolfsburg, större än så blir det inte, säger Klas Tjebbes till Fotbollskanalen.

– Just att det är mot Wolfsburg som är ett så otroligt bra lag. Vi fick med oss ett kanonresultat hem från Tyskland och har nu stora chanser att gå vidare. Man märkte på tyskorna att de var klart störda i den matchen, vilket man också märkte på gårdagens presskonferens. De är mycket press på dem samtidigt som vi känner oss harmoniska. 

Tjebbes berättar att han för första gången märkt av att det råder damfotbolls-feber på Malmös gator även hos personer som inte är intresserade av fotboll. Just därför hoppas nu klubben slå sitt publikrekord på Malmö IP.

– Jag blir grymt besviken om det inte blir publikrekord idag. 4000 åskådare är en slags skamgräns idag, det borde komma betydligt fler. Vi siktar på fullsatt (vilket är 7600 åskådare på Malmö IP).

– Den här matchen betyder jättemycket för klubben. Vi är bortskämda i den här staden med ett grymt herrfotbollslag, vilket också damlaget är. Men vi har inte riktigt haft det här snacket på stan tidigare förrän nu. Vinner vi idag så vinner vi Champions League, så viktig är matchen.

Matchen mellan FC Rosengård och Wolfsburg sänds i TV4 Sport från och med klockan 14.40.

Publicerad 2015-03-28 kl 11:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå