FFC Frankfurt förlorade hemma

Dam

Det hör inte till vanligheterna att FFC Frankfurt förlorar en hemmamatch men serieledande Bayern kunde åka hem till München med tre poäng efter 3-2-seger. Inte mindre än 2.580 såg matchen.

Hemmalagets Sara Thunebro hade flera bra frisparkar och fick ett mål tvivelaktigt bortdömt för offside.
Mandy Islacker tvingade Frankfurts målvakt Nadine Angerer att kröka rygg första gången. 1-0 till Bayern blev halvtidsresultat.

FFC Frankfurt tryckte på för kvittering i andra halvlek. Men istället ökade Bayern till 2-0 genom Julia Simic efter ett mönsteranfall.
Spanska nyförvärvet Laura Del Rio Garcia blev tidigt inbytt i andra halvlek. Sara Thunebro startade anfallet. Bollen via Kerstin Garefrekes nådde Laura som reducerade till 1-2.

Mandy Islacker utnyttjade åter en gång att FFC tryckte på med för många spelare och gjorde 1-3.

Tio minuter före slut fick Bayerns Bianca Rech sitt andra gula kort och visades ut. Två minuter senare reducerade Birgit Prinz till 2-3 för FFC Frankfurt.
Sara Thunebro hade under den resterande speltiden två bra försök till kvittering, en frispark tätt över ribban samt ett skott i mål som blev bortdömt för offside.

Text: Volker Lieberum
Publicerad 2009-10-11 kl 21:27