POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

FFC Frankfurt förlorade igen

Umeå IKs kommande finalmotståndare i UEFA Women´s Cup FFC Frankfurt hade inte förlorat två matcher i rad sedan 1999 men på torsdagen hände det igen.

Det blev 2-3-förlust i bortamatchen mot Bayern München inför 3.500.
- Vi gjorde en slätstruken insats. Bayern Münchens spelare var utvilade och presterade mer än 100 procent, förklarar FFCs stjärna Birgit Prinz på klubbens hemsida.

FFC Frankfurt har spelat fem matcher på fjorton dagar och dras liksom Umeå IK med många skador. Pia Wunderlich och Renate Lingor var borta sedan tidigare och i den här matchen tillkom Meike Weber (knä), Katrin Kliehm (hälsena) och Nia Künzer (muskelfäste i vaden).
De sista minuterna fick FFC Frankfurt slutföra med en spelare kort eftersom alla byten redan hade gjorts - precis som Umeå IK senast mot Kopparbergs/Göteborg. Men tränare Hans-Jürgen Tritschoks såg inte detta som anledning till förlusten.
- Vi gjorde misstag i försvaret och brände chanserna i anfall. Matchen var mycket kampbetonad och vi hittade inte vårt spel. Vi var för stillastående och låg inte tillräckligt tätt mot våra motspelare.

Bayern Münchens tränare Sissy Raith:
- Om FFC Frankfurt med sitt starka anfall ständigt får trycka på så blir det mål förr eller senare. Därför fick vi inte fega utan måste själva sätta press på dem. Det går bara om man om kämpar och spelar på gränsen.

Publicerad 2008-05-02 kl 12:08
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå