POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

FIFAs utsända kritiserar Indonesien

FFC Frankfurts framgångsrika förra tränare Monica Staab har på FIFAs uppdrag besökt flera arabiska och asiatiska länder för att öka deras intresse för damfotboll.

Vid sitt senaste besök i Indonesien framförde hon synpunkten att landets fotbollförbund borde ha kunnat hitta fler kvinnliga talanger bland landets 230 miljoner invånare varav 60 procent är kvinnor.
- Många tjejer är riktigt duktiga men det uteblivna stödet och uppmärksamheten från samhället gör att deras förmåga att utveckla sig går om intet, sade Monica Staab till Jakarta Post.

-Indonesien kunde lära av Vietnam som har många duktiga fotbollstjejer trots att landet har "bara" 85 miljoner invånare. Indonesien är 70:e och Vietnam 37:a bland 150 lag på FIFAs världsranking.

Monica Staab ser som ett första steg att flickor i Indonesien får börja spela fotboll i skolan och att det sedan startas nationella serier med minst ett lag från varje provins.

Eha Habibah som ansvarar för damfotbollen i Indonesiens FF förklarar att man för två år sedan ansökte hos ungdoms- och idrottsdepartementet att flickfotboll skulle tas upp i de nationella idrottsmästerskapen som hålls vart fjärde år men fick till svar att det inte fanns plats.

Publicerad 2008-05-09 kl 19:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå