Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Firade guldet med målkalas

Firandet kom en match för tidigt men guldutstyrseln fanns i beredskap på Gammliavallen och hann plockas fram när Umeå IK vann över Kristianstads DFF med hela 8-0 (3-0).

Hjälpen kom från ovan eller rättare sagt norrifrån där Linköpings FC tappade två pinnar mot Sunnanå och därmed inte kan nå ifatt trots att man har en match mindre spelad än UIK.

- Vi visste om att Sunnanå hade spelat 2-2 när vi startade vår match, säger UIKs guldtränare Andrée Jeglertz.
- Om vi vann skulle guldet vara klart efter slutsignalen. Det unika med vårt lag är att man inte blir nervösa för att det är så nära utan kan prestera vad som förväntas.
Det gick bara 11 minuter innan Marta gjorde sitt första av två mål i matchen. Bara hon och Johanna Rasmusson gjorde mer än var sitt. Anna Paulson ökade till 2-0. Madelaine Edlund gjorde 6-0. Frida Östberg 7-0 och Emmelie Konradsson 8-0.
- Jag började ana varåt det lutade redan efter 2-0. Helt klart underpresterade vi, säger KDFFs tränare Ulf Palmquist. .
- Redan där började bensinen ta slut.
UIK har hållit nollan i de senaste fyra matcherna och de senaste tre har Carola Söberg avlöste Ulla-Karin Rönnlund i målet.
- Vi har en tuff vecka framför oss nu i UEFA Women´s Cup med matcher torsdag, lördag, tisdag. Skönt att se att så många kan göra mål, säger Andrée Jeglertz.
Det är Umeå IKs sjunde guld i Damallsvenskan och därmed passerar man Öxabäck och Jitex. UIK har vunnit de fyra senaste åren. Älvsjö vann fem år i rad 1995-99.

Publicerad 2008-10-05 kl 22:00
Annons
Annons
Annons