POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Fischer: "Charlotte har varit min mentor"

Foto: Scanpix

Sveriges mittbackspar under EM - Charlotte Rohlin och Nilla Fischer.

Förra året kunde den ene inte drömma om att spela mittback i EM.
Den andre kunde samtidigt inte drömma om något annat.
Nu är Nilla Fischer och Charlotte Rohlin landslagets nya hyllade mittlås.

I en match mot Örebro i maj i fjol rök korsbandet i Charlotte Rohlins högerknä. OS i London var inte att tänka på för den rutinerade Linköpingsbacken, EM på hemmaplan blev målet att sträva emot.
-Jag är jätteglad och stolt över mig själv att jag har tagit mig hit, säger Rohlin, 32, till TT på landslagets hotell på Hisingen i Göteborg.
Om glädje och stolthet är orden som summerar Rohlins känslor över att vara en del av Sveriges mittförsvar i EM, så handlar det för 28-åriga backkollegan Nilla Fischers mer om förvåning. Skånskan Fischer - också hon i Linköping - hade inte alls räknat med att omskolas från mittfältare till mittback både i landslaget och klubblaget.

Vände efter kaos
-Jag tänkte mest: "Hur fan ska det gå"? Efter de första träningarna skrattade jag bara, för jag var helt borta. Men Algarve och landskamperna där var en vändning, innan det var det kaos, säger hon.
-Och Charlotte har hjälpt mig mycket och varit lite av min mentor i Linköping.
Sommarens EM-turnering blir åttonde mästerskapet i rad som Sverige har ett nytt mittbackspar. Ett par som kan bli klassiskt, om man ska tro förbundskapten Sundhage.
-De gör varandra bra och vet varandras styrkor och svagheter. De kan växa ut och bli ett fantastiskt par som Sverige ofta har haft när det har gått bra, säger hon.
Rohlin - en danskdödare
Charlotte Rohlin:
-Det känns tryggt och bra. Jag är lite mer den som ligger och avvaktar och hugger när jag ser att det är läge för att hugga. Nilla går bara pang bom in, en mer fysisk spelare.
Onsdagens premiär mot Danmark blir det första riktigt stora testet tillsammans för duon. Motståndet väcker positiva minnen hos Rohlin, danskdödare med två mål i VM-kvalet 2010.
-Det här är något helt nytt, ett nytt mästerskap och nya förutsättningar, säger östgötskan.
-Men det är skönt att ha en skön känsla när man går in i en match.

Publicerad 2013-07-08 kl 13:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå