Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Fischer missade Diamantbollen: "Inte därför vi spelar"

Foto: Scanpix

Inför galan var hon favorit till att ta hem Diamantbollen. Men Nilla Fischer fick till slut "bara" priset som Årets back.
- Det är alltid kul att få pris, sedan är det ju inte därför vi spelar, sade hon.

Hon har vunnit Bundesliga och Champions League med Wolfsburg, och är en av tio kandidater till Fifas guldboll. Men på hemmaplan i Sverige fick Nilla Fischer åter stå tillbaka till förmån för Lotta Schelin, som på Fotbollsgalan tilldelades sin femte Diamantboll.
Men Fischer är ändå nöjd med sitt 2014.

- Jag har vunnit Bundesliga och Champions League och startat i princip alla matcher, så jag kan inte vara annat än väldigt nöjd med säsongen. Det jag har gjort har jag ju gjort ändå, även om jag inte får pris, sade hon efter att ha prisats som Årets back.

Hemma som mittback
Så sent som för två år sedan var Nilla Fischer fortfarande mittfältare, då i Linköping. Men så skolades hon om till mittback av förbundskaptenen Pia Sundhage. Och där börjar hon nu känna sig hemma.
- Jag tycker att jag blivit ännu bättre i mina närkamper. Det är väldigt intensivt spel och även i Wolfsburg ska jag vara den som håller tag i taktpinnen där bak, och det tycker jag att jag utvecklar hela tiden. Sedan har jag mycket kvar att utveckla, jag har minst en nivå till, att jag kan vara ännu bättre. Jag är glad och tacksam för de kollegor jag har som är väldigt lyhörda och tycker om att lära ut.

Med på galan
Lotta Schelin valde att stanna kvar i Frankrike för att förbereda sig för Champions League-spel med Lyon, som tar emot Kosovare Asllanis och Caroline Segers PSG på onsdag i åttondelsfinalreturen.

Fischer däremot fick tidigt tillåtelse av Wolfsburg att åka till Stockholm, trots returen mot österrikiska Neulengbach på onsdag.
- Jag tror att det är ett beslut från coacherna. Vi hade en enklare lottning på pappret och vi har ett bra resultat i 4—0 borta, så då fanns det en öppning för mig att åka.

Publicerad 2014-11-10 kl 22:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons