Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

För stora segrar - nu vill damerna ändra Champions League

Tyresö vann den första Champions League-kvartsfinalen med 8—1 och Potsdam med 8—0 i sin kvartsfinal. Det är alldeles för stora segrar tycker ECA, organisationen för Europas fotbollsklubbar, och kräver ett nytt format av det europeiska cupspelet.

- Riktigt var vi hamnar vet vi inte, men att Uefa Womens Champions League behöver spetsas för att lyfta turneringen är alla överens om, säger Linda Wijkström, generalsekreterare i Elitfotboll Dam, till damfotboll.com.

I helgen träffades ECA:s kommitté för damfotboll, där Wijkström är med tillsammans med representanter från Turbine Potsdam, Paris SG, Lyon och Birkirka FC från Malta.

Hon säger att det inte kommer att bli så att de bästa ligorna får med tre lag, i stället för två, om svagare ligor utelämnas.

I Sverige ska det bli mer attraktivt att bli etta eller tvåa i damallsvenskan genom att det blir en Europabonus.

- Dessa båda klubbar får vardera 200 000 kr för deltagande och därmed ska det vara ett ekonomisk incitament till att satsa på turneringen. Om något av dem skulle gå hela vägen till final och få drygt två miljoner i prispengar av Uefa ska det räknas av, förklarar Wijkström.

I helgen spelas returmötena i kvartsfinalerna. Tyresö har åkt till Österrike för sin match mot Neulengbach.

Publicerad 2014-03-28 kl 14:54
Annons
Annons
Annons