Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Förbundet lovar Sjögran gåva — snart: "Som med tomten och födelsedagar"

Foto: Scanpix

Fotbollsspelaren Therese Sjögran fick nöja sig med en blomma och en plakett när hon satte landskampsrekord. Anders Svensson fick en bil.

Och Svenska fotbollförbundet — som delade ut gåvorna — råkade ut för en kritikstorm som ännu inte riktigt har ebbat ut.

Beskeden har varierat. Dagen efter fotbollsgalan i november, där Anders Svensson uppmärksammades med en bil för sitt landskampsrekord, sade förbundets generalsekreterare Mikael Santoft till TV4 att Sjögran också hade en bil att vänta sig.

- Det kommer att bli samma överraskning som för Anders i går, sade Santoft då.

Sedan blev det mer otydligt vad som skulle hända — bara att förbundet inte på något sätt hade glömt bort Sjögran (eller Sjögren som hon fick heta i ett hastigt ihopskrivet försvarstal från förbundshåll) och att den 187-faldiga landslagsspelaren minsann också hade något fint att vänta.

Nu är det januari och i samband med onsdagens uttagning inför damernas landskamp mot Frankrike meddelade Santoft att Sjögran ska uppmärksammas. Snart.

- Det är bestämt när, var och på vilket sätt. Men riktigt vad vi har i tankarna kan jag inte säga något om. Det funkar som med tomten och födelsedagar. Även om man vet att de kommer så ska det vara lite som en överraskning.

Publicerad 2014-01-22 kl 19:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons