POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

Fördel Piteå IF i derbyt mot Sunnanå

Allt pekar på att Piteå IF drar ifrån ytterligare i Damallsvenskans publikliga när Sunnanå gästar LF Arena på lördagen.

Det är Sunnanås närmaste bortamatch. Den får extra fyr av att fyra av Piteå IFs spelare har spelat i Sunnanå, Maria Åhlund, Johanna Lindahl, Linnea Gjersvold och Janina Marklund.

PIFs sportchef Håkan Norberg tror sig ha en förklaring till de höga publiksiffrorna, som mest 2.243 i premiären mot Kristianstad.
- De som kommer är inte samma som går på hockey, alla andra sporters huvudkonkurrent. Vi har lyckats nå en ny publik, de som annars inte går på matcher, kvinnor unga och litet äldre och från hela länet, dem vi jobbar emot. Till exempel kommer inmarschflickorna i lördagens match från Kalix som ligger 14 mil från Piteå.

Piteå IF och Sunnanå möttes i en av de första träningsmatcherna i början av februari inomhus i Arcushallen i Luleå. Den gången vann PIF med 2-1. Mest intresse tilldrog sig dock att Hanna Marklund gjorde come-back i Sunnanå i den matchen.

Man väntar även på en come-back i Piteå IF. Emma "Sprätten" Johansson gjorde faktiskt flest mål för laget i fjolårets Norrettan men har inte kunnat vara med i år.
- Nu hoppas vi att specialister kommer på vad som är orsaken till hennes lungproblem. De har Emma kämpat med i flera år och hon har medicinerats för astma, vilket sannolikt varit orsaken, berättar Håkan Norberg.

Publicerad 2009-05-15 kl 18:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå