POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Förlust i dag - kan vara i konkurs innan veckan är slut

Ett krisdrabbat Tyresö med inte ens full trupp föll som väntat borta mot Linköping i damallsvenskans onsdagsmatch.
Och på torsdagen kan konkursen vara ett faktum för Champions League-finalisten.

Med spelarflykten som följt i den ekonomiska ruinens spår var det ett ytterst orutinerat Tyresö som kom till spel mot Linköping. Tränaren Tony Gustavsson satsade på att placera rutinen i försvaret och de tre tonåriga debutanterna i anfallslinjen. Dessutom gjorde blott 14-åriga Astrid Wemö Larsson allsvensk debut då hon klev in från den glest besatta spelarbänken i andra halvlek.

På torsdagen måste Tyresö lämna in ansökan om förlängd rekonstruktion hos Nacka tingsrätt. Annars är konkursen ett faktum — och det kan den bli ändå. Och oavsett det så får laget inte spela i allsvenskan nästa år utan kommer att tvångsnedflyttas.

- Vi har blivit vana vid det här under hela våren och duktiga på att ta varje dag som den kommer, sade lagkaptenen Linda Sembrant till TV4 efter matchen.

- Vi gör det bra i dag utifrån förutsättningarna och den trupp vi har.

Hur det blir med fortsatt allsvenskt spel den här säsongen är också oklart.

- Vi får avvakta tills de (klubbledningen) har lämnat in pappren, och ta det därifrån, säger tränare Gustavsson, som lämnar Tyresö efter sista vårmatchen den 29 juni och blir assisterande förbundskapten i USA.

Trots att Linköping fick ett tidigt ledningsmål då Maja Krantz slog en hörna direkt i mål så hade hemmalaget svårt att komma till tals med Tyresö. Lagets finländska landslagsmålvakt Tinja-Riika Korpela storspelade och landslagsanfallaren Madelaine Edlund hade två mycket fina lägen till kvittering. I stället kom 2—0 till Linköping, på nick av Pernille Harder, den danska landslagsanfallaren som gjorde comeback efter flera månaders skada. På tilläggstid gjorde Venera Rexhi 3—0.

Linköping klev upp till andra plats med bättre målskillnad än Örebro och tre bakom Rosengård. Tyresö är fortfarande fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket — tills vidare.

Publicerad 2014-06-04 kl 21:37

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå