Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Först Seger - nu lämnar guldtränaren Linköping

Linköping har tappat två av sina guldmakare från den gångna säsongen. Först stjärnan Caroline Seger - och nu tränaren Magnus Wikman.

Nu har Magnus Wikman bestämt sig - guldtränaren lämnar damallsvenska mästarna Linköping. Beslutet grundar sig i att familjen bor i Uppsala och att pendlandet mellan städerna inte längre är hållbart.
-Det har varit ett fantastiskt år i Linköping arbetsmässigt sett, men samtidigt ganska tufft emotionellt med en familj och två små barn så långt bort, säger Wikman till klubbens hemsida.

-Jag har kunnat lägga nästan all min tid på laget vilket gjort mig/oss mycket bättre men det har också betytt att jag och min familj inte fått träffa varandra särskilt mycket vilket självklart inte är helt optimalt över en längre tid.

Wikman ledde Linköping till klubbens första SM-guld i år, nu måste LFC börja arbetet med att hitta en ersättare.
-Eftersom situationen har varit oviss en tid så har vi förstås haft en del krokar ute med Magnus goda minne. Nu får vi intensifiera det arbetet. Klubbens stabilitet, värderingar och framför allt fina prestationer under året tror jag väger tungt i vågskålen för att hitta en kompetent ersättare, säger klubbdirektören Anders Mäki.

TT

Publicerad 2009-11-19 kl 20:45
Annons
Annons
Annons