Första Seger-målet i år

Dam

Linköpings FC klarade ut att koncentrera sig på sin nästkommande match och vann säkert med 3-0 (1-0) borta mot Umeå Södra.

Det var ett möte mellan serieledarna och Damallsvenskans jumbo. En betydligt vanskligare uppgift väntar LFC på onsdagen, toppmötet mot LdB FC.

Umeå Södra stretade emot och hade matchens första målchans när Linda Fransson sköt utanför.
Först efter 34 minuter sprack nollan, d v s Linköping tog ledningen. Maria Karlsson lade en hörna mot närmsta stolpe längs marken, till synes inte omöjlig för en rättplacerad back att slå undan.
Sex minuter in på andra halvlek gjorde Caroline Seger sitt första seriemål för i år. Efter ett inspel prickade hon krysset med sitt skott.
Några minuter senare visade Kosovare Asllani sina individuella färdigheter när hon dribblade sig igenom hemmaförsvaret och gjorde 3-0.

Linköpings provisoriskt tätade försvar ser alltmer stabilt ut. P g a skador har Anna-Kaisa Rantanen blivit mittback tillsammans med Marie-Louise Skålberg. Den lösningen håller för att permanentas, men så klart kommer skadade/sjuka Sara Larsson och Charlotte Rohlin att fightas för att ta tillbaka sina platser.
Publicerad 2008-06-29 kl 20:20