POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
11å

Första spadtaget tas 2010

Idag presenterades de storslagna planerna kring "The World Village of Women Sports" i samband med en presskonferens i Malmö Rådhus.

Alla var där och de som inte var där fick man se och höra på videoinspelningar.
USA:s förbundskapten Pia Sundhage och Hollands dito Vera Pauw pratade sig varma om initiativet.

Vice ordförande i SvFF Susanne Erlandsson och förbundskapten Thomas Dennerby var där och i minglet fanns också ett par landslagsspelare.

Vi pratade med Svenska Fotbollförbundets fotbollschef Marika Domanski Lyfors och hon gillade förstås det hon fick höra kring projektet.
- Detta har vi väntat på. Känslan är att vi tillsammans kan sätta en ny milstolpe inom internationell idrott och jag hoppas att det inte bara är forskning utan även den tekniska delen av fotboll som vi kan utveckla här.

LdB:s marknadschef Mårten Hedlund en av initiativtagarna kring projektet säger:
-Det mesta inom idrott är skapat av män för män. För att vända detta måste man skapa något nytt och utveckla en egen norm. Redan 2006 när jag gick in i LdB FC och jobbade med sponsring börja vi spåna i de här banorna. Vad skulle hända om man började jobba bredare utifrån ett kvinnligt perspektiv? Vi hittade stora brister i området och redan har kan man säga att konceptet blev fött. Men processen den startar här och nu. Första spadtaget i "The World Village of Women Sports"ska tas 2010.

I centret kommer bland annat en inomhusplan för fotboll med plats för omkring 3 600 åskådare att finnas. Vidare planeras lokaler för till exempel träning, rehabilitering, friskvård, testcentra och utbildning.

När det gäller finansiering nämns ett par kapitalstarka namn (Dan Olofsson) förutom initiativtagaren och huvudfinansiären Kent Widding-Persson, mannen bakom LDB FC Malmö. Det är även klart att Uefa och Fifa ställer sig bakom satsningen:
-Jag trodde aldrig att vi skulle få så här bra gensvar ifrån UEFA och FIFA. Det är inget flashigt projekt utan det ligger mycket tanke bakom. Det finns till exempel ingen medicinsk forskning kring kvinnors idrottande så jag tror helt enkelt att vi tar bort en ryggsäck med dåligt samvete ifrån dessa organisationer, hårda ord kanske men en verklighet enligt mig, säger Kent Widding Persson.

Och på frågan som intresserar alla skattebetalare i Malmö säger han:
-Inte en skattekrona ska gå till det här, Det finansieras med privata medel så Malmöborna ska inte betala för det, säger Kent Widding Persson.

Text & Bild: Anette Börjesson

Publicerad 2008-10-22 kl 17:54

DAM

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto