Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Från Los Angeles Sol till Tyresö

Tyresö FF har skrivit ett två-årsavtal med 23-åriga mittbacken Johanna Frisk från Los Angeles Sol som lämnade Umeå IK tillsammans med Marta.

Johanna har spelat en damlandskamp, 10 U23, 32 U19 och 7 F17-landskamper två UEFA Champions Cup -finaler och har tre SM-guld med Umeå IK på meritlistan.

Efter ett antal framgångsrika år i Umeå IK:s backlinje med bl a SM-guld 2006, 2007 och 2008 lämnade Johanna Sverige för att bli proffs i favoritlaget Los Angeles Sol i den amerikanska WPS-ligan.

– Jag behövde en ny utmaning. Jag hade min största utveckling under mina tre år i Umeå både vad gäller det defensiva och offensiva spelet. Att kontinuerligt ha den tränings- och matchmiljö som Umeå då kunde erbjuda var fantastiskt. Vissa matcher blev det ju automatiskt så att det inte blev så mycket försvarsspel och då USA-ligan med många bra offensiva spelare såg jag det som positivt för min fotbollsutveckling, säger Johanna.

Efter ett första år med mindre speltid än vad hon hade hoppats på bestämde sig Johanna för att vända tillbaks till Sverige.
- Efter att vi i ett par veckor fört diskussioner med har hon nu bestämt sig för att Tyresö FF blir hennes nya klubbadress. Johanna var uppvaktad från flera toppklubbar så hon är ytterligare ett fint bevis för att Tyresö FF idag är ett attraktivt lag att representera, säger Tyresö FFs fotbollsansvarige Hans Löfgren.

- Det pågår en stor satsning i Tyresö FF, som jag inspirerats starkt av. Det känns kul att få vara med på den här resan, och hjälpa till att föra laget och min egen utveckling framåt. Jag tror att detta lag har en ljus framtid och jag kommer att försöka bidra på alla sätt jag kan, både på och utanför fotbollsplanen, tillägger Johanna.

Förutom att Johanna är en mycket duktig fotbollsspelare kommer hon starkt bidra med en riktigt stark vinnarinställning som lyser igenom både på träning och match. De framgångsrika åren i Umeå IK och den erfarenhet av toppmatcher Johanna har blir en stor tillgång för Tyresö FF som nästa säsongs nykomling i Damallsvenskan.

Johanna blir klubbens sjätte officiella nyförvärv och ytterligare någon offensiv spelare kommer presenteras inom kort.
Nyförvärv så här långt är Carola Söberg målvakt från Umeå, Johanna Frisk mittback LA Sol, Karin Lissel mittback Hammarby, Petronella Ekroth mittback/ytterback från Linköping FC/Kenty, Elin Ekblom Bak mittfältare AIK och Sofie Persson mittfältare Kristianstad.
Från 2009 års trupp är det nio spelare som inte finns kvar 2010 där i stort sett samtliga slutar med fotbollen eller utav olika anledningar har behövt flytta hem på grund av studier, arbete eller sociala skäl.
Samtliga nyförvärv och majoriteten av spelarna i 2010 års trupp har nu två års kontrakt vilket ger klubben arbetsro och kontinuitet framöver.

I den allsvenska truppen 2010 finns hela fem egna spelare fostrade i Tyresö FF i form av Helén Eke, Jennifer Egelryd och Lisa Klinga som alla är aktuella för U20 VM i sommar samt Jonna Holmberg och Sara Ahlbom.

- Vi kommer fortsätta att jobba hårt de närmaste åren för att kunna fortsätta lyfta upp egna produkter till Damallsvenskan och förhoppningsvis även till framtida landslag. Vi har en stor egen flickverksamhet som växer, vi är med i Talang 2013, har vår egen akademi, i kommunen finns Stockholms bästa fotbollsgymnasium och vi har samarbetet med Sport Campus Sweden (Fotbollsuniversitet), säger Hans Löfgren.
- Till detta kan vi lägga att vi förutom ett seniorlag i Damallsvenskan har ett lag i div 2, ett lag i Flickallsvenskan samt ett lag i F16 elit så framtiden ser mycket ljus ut vad gäller egna produkter.

Johanna Frisk kommer hon att flytta till Tyresö, fortsätta sina studier och ansluta till den övriga truppen i början på januari.

Publicerad 2009-11-29 kl 17:57
Annons
Annons
Annons