Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Fyra förstärker Piteå IF

Alla de tre nigerianska spelarna som anlände till Piteå för för en vecka sedan klarade provträningarna med glans.

- Alla papper är registrerade hos Svenska Fotbollsförbundet, säger Piteå IFs sportchef Håkan Norberg.

Den fjärde spelaren är amerikanska Jennifer Nobis som närmast kommer från spel i den amerikanska proffsklubben Boston Breakers.
- Det som nu fattas för att dessa nyförvärv ska bli verklighet är ett godkännande från varje spelares landsförbund. De ger oss klartecken om när spelarna blir spelklara hos oss. Det är en procedur som kan ta någon vecka men inte längre hoppas vi, förklarar Håkan Norberg.

I fjol spelade Jennifer Nobis för Umeå Södra och dessförinnan i Dannmarks IF. Hon är forward liksom 19-åriga Sarah Michael, ett av de hetaste namnen i nigeriansk damfotboll. 14 mål på 15 matcher gjorde hon för Delta Queens senaste säsongen i Nigeria, spelade U20-VM i Chile samt i senaste OS.

Onome Ebi, 26 år, är ordinarie mittback i Nigerias damlandslag, deltog i VM-slutspelen 2003 och 2007 samt i OS 2008.

Rebecca Kalu, 19 år, är tvåfotad defensiv mittfältare och tvåvägsspelare. Hon deltog i Nigerias U20-landslag vid VM i Chile 2008.
- Vi tror att nyförvärven kan höja vårt lag ytterligare lite med när vi tar emot KIF Örebro på LF-arena den 27 september. Vinst i den matchen och det kommer att bli en hård jakt på förlängt kontrakt in i de sista, säger Håkan Norberg.
- Vi räknar med att spelarna kommer till oss i slutet av augusti/början av september. Då har vi nästan en månad på oss att lära känna varandra och för de nya spelarna att komma in i laget.
Nu är det vila till den 12 augusti sedan startar en tuff höstträning så att spelarna ska orka hela säsongen fram till den 7 november.

Publicerad 2009-07-31 kl 18:27
Annons
Annons
Annons