Fyramå1sskytt i Vittsjö

Dam

185 åskådare kom till Vittsjö IP för att se säsongens näst sista hemmamatch i Söderettan. De fick se en mycket bra första halvlek där Vittsjö dominerade fullständigt över Byttorps IF.

Så långt hade Byttorp bara en enda målchans.
Vittsjö spelade bländande fotboll och vann till slut med 5-0.
Emma Sjödahl bjöd på stor show och gjorde lagets fyra första mål.
I den 15:e minuten fick Vittsjö sin andra hörna och den blev så pass farlig att bollen tog i ribban. Lina Eeks frispark fyra minuter senare ledde till en dubbelchans då Byttorps F18-landslagsmålvakt Susanne Nilsson lämnade retur. På den hade först Erika Petersson en målchans, sedan följde ännnu en retur och då fick Madeleine Nygren Bonnier sin chans, men Susanne Nilsson redde ut det hela.

Efter 20 minuters kom Byttorps enda målchans i halvleken på ett skott från Jessica Jansson som Sonja Fransson i Vittsjö-målet klarade med en benparad. I den 29:e minuten spelade Mia Carlsson fram Emma Sjödahl till 1-0. I den 36:e minuten kom matchens snyggaste mål.Erika Petersson hittade Emma Sjödahl i Byttorps straffområde. Emma skruvade in bollen med pannan till 2-0.

Andra halvlek blev spelmässigt betydligt jämnare. Byttorps forward Jessica Jansson kom loss från sin bevakning några gånger och hade halvchanser som Sonja Fransson klarade. I den 77:e minuten spelade Erika Petersson fram Emma Sjödahl till 3-0. Tio minuter senare ökade Emma till 4-0 framspelad av Erika Petersson. I slutminuten fastställdes slutresultatet till 5-0 genom Erika Petersson.

Vittsjös tränare Lars - Göran Edfors efter matchen:
- Vi vann och har uppnått vår målsättning. Det är svårt att möta ett lag som Byttorp som har inget att förlora och inget att vinna. Vi skapade målchanser utan att spela så bra i andra halvlek. Vi bjöd in Byttorp i andra halvlek. De skapade bara några halv chanser. Inget som kändes oroligt. Jag är mycket nöjd med lagets insatts. Det här kändes skönt.
För ett år sedan möttes Vittsjö och Byttorp i kval till Söderettan och det var mycket större skillnad mellan lagen nu än då.

Text: Anders Bystedt
Publicerad 2008-10-04 kl 20:20