Ibland räcker det långt med att ha Linnea Liljegärd på plan.
Med två mål mot Hammarby ordnade hon tre poäng till Göteborg.
-Vi får vara nöjda med att vi vann, sade hon.

Tre poäng efter två matcher av årets damallsvenska var allt annat än vad Göteborg hade hoppats på.
För att inte en av seriens guldfavoriter skulle tappa för mycket mark till topplaget Malmö krävdes seger mot Hammarby.
På Kanalplan fortsatte dock spelet att krångla.
-Vi hade en bra form i mars men sedan dess har vi tappade den helt, sade Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

Göteborg ägde mycket boll men kom aldrig till några farliga målchanser.
Hammarby visade ett rakare och enklare spel.
När Therese Brogårde gjorde 1-0 till Hammarby i den 53:e minuten och speakern minuten senare ropade ut Malmös 2-0-mål mot Örebro, såg det riktigt tungt ut för Göteborg.

-Vi kan spela bra fotboll, det vet vi om, men än så länge har vi inte gjort det, sade fjolårets målkung Linnea Liljegärd.

Kanske var det Hammarbys mål som väckte Göteborg - och just Liljegärd. För sju minuter senare tog hon tillvara på ett försvarsmisstag och slog in kvitteringen.
Med fyra minuter kvar ordnade hon sedan tre poäng när hon nickade in inlägget från inbytta Caroline Näfver.
-Jag gick upp och det blev en kollision. Skönt för min del att bollen gick in, sade hon.
-Det kändes som vi bara var bättre än Hammarby i fem minuter. När det stod 1-1 tänkte jag att vi får vara nöjda med det.

Malmö hade en betydligt enklare match mot Örebro.
På hemmaplan blev det förkrossande 4-0 efter bland annat tre mål av anfallaren Manon Melis. Mellan Melis 2-0 och 4-0 hann dessutom landslagsmittfältaren Therese Sjögran göra ett mål.

Nykomlingen Jitex ligger överraskande tvåa på nio poäng efter 1-0-vinst hemma mot Djurgården som fortfarande inte har tagit någon poäng eller gjort något mål. I mötet mellan Umeå IK och Linköping räddade landslagsspelaren Charlotte Rohlin en poäng när hon kvitterade på hörna i 80:e minuten.

Göteborgs 2-1 mot Hammarby innebär att laget är sex poäng efter Malmö, dock med en match mindre spelad.
-Jag bryr mig inte om att vi är en guldkandidat, just nu är det bara jobbigt att vi kan spela bra fotboll men att vi inte gör det, sade Linnea Liljegärd.